|
Polonnaruwa - Kandy dag 7 (1 april 2010)
De reis gaat verder. Voor ons is dit een vrij rustige reis. Op iedere plaats blijven we twee of drie nachten. Dat was op onze vorige reizen anders.
Onderweg stoppen we bij een plek waar men laat zien wat er allemaal met kokosnoten wordt gedaan. In de melk worden gerechten gekookt. Het vruchtvlees (kokos) wordt gedroogd en gemalen. De kokos wordt in het eten verwerkt. Van de harde schil maakt men o.a. opscheplepels. De vezels om de noot worden gebruikt om touw en kokosmatten van te maken. Van de bladeren van de kokospalm vlecht men matten die gebruikt worden om huizen te bouwen. (zie achtergrond van deze pagina) De stam van de boom levert hout voor huizen en boten. Kortom de kokospalm is een erg nuttige boom.
Veel van de kruiden die wij in de keuken gebruiken komen uit de tropen. We brengen een bezoek aan een kruidentuin. We zien hoe vanille, nootmuskaat, koffie, kardemom, kaneel en kruidnagels groeien. De vezels die om de nootmuskaatbol zitten, worden gedroogd en worden foelie genoemd.
We sluiten de dag af met een bezoek aan een Hindoe tempel. Je treedt binnen in de wereld van de wonderlijke goden. Als je de beelden bekijkt, is het een vrolijke boel met muziek en dans.
|
|
|